mandag 14. september 2009

Karaktertest og tur til Stavanger



Torsdag reiste jeg, Julie og Viki ut til Vestby for å gjennomgå en karaktertest. Jeg hadde selvsagt med meg min trofaste venninne Anne Berit, og i tillegg var Kari med å testet Frans.





Julie var den første bullen ut i løypa, de som var med å skulle dømme, hadde nok aldri sett en fransk bulldog før og trodde nok at dette var en hund som aldri hadde forlatt sofakroken før:-) Han ene til og med løftet henne over en haug med kvister:-)





Første figurant lå under slik et pledd uti skogen, Julie viste ingen interesse, og jeg måtte vise henne personen, og da tok hun jo kontakt, neste momentet var skrammel oppå en slik bølgeblekk plate, da snudde hun hodet, men ikke mer, og her måtte jeg også ta henne med bort, men hun skjønte ikke hensikten med å studere denne blekkplata nermere, neste var en figurant med et teppe over seg som bevegde seg, Julie viste ingen interesse for henne, Julie hadde jo akkurat hilst på en så hvorfor gjenta dette:-) Det siste var skudd, og det bare overså hun totalt. Med andre ord så fikk hun bestått:-)


Viki syntes det hele var litt mer skummelt, men hun avreagerte fint, og tok kontakt med alle momentene og fant ut at det ikke var så farlig... selvsagt fikk hun ikke kontakte skuddene:-)





Frans besto også det hele med glans!





Men han som bar Julie da hun kom først, følte seg nok litt dum da det etterhvert viser seg at bullene har 4 foter og kommer seg helt fint frem i skogen:-)
Bilder av dette finner du på:
http://franskbulldog.net/Orginalsider/Bilder%20karaktertest.htm






Fredag reiste Jeg og Morten og Kari til Stavanger for å delta på utstilling. Det var en grei kjøretur nedover, det gikk både fort og greit. Vi fant frem til hytta, som vi hadde glemt å lese hele hyttebeskrivelsen når vi leide den, det viste seg nemlig at den lå langt fra hovedveier og vi måtte humpe oss ned etter en skogsvei for så å kjøre slik en liten båt med påhengsmotor. Og da kan man jo fantasere om hvordan det ser ut: 3 voksne mennesker med sin bagasje og 6 hunder i denne lille båten:-) Men det gikk fint og hytta var aldeles super.
Det ble jo en god kjøretur igjen når vi skulle på utstillinga på lørdag, men det gikk fint, og vi kom oss frem. Utstillingen gikk fint. Dommeren lurte vel og merke på om jeg matet hunden min(Viki), jeg svarte at det gjorde jeg ikke. Men lille skjellettet mitt fikk en fin kritikk, og i mine øyne en veldig rett kritikk. Pinki gikk det også bra med, hun fikk ingen super plassering, men også hun fikk en bra kritikk, og en rett kritikk. Det som var aller mest moro var det at Gea og Kjell gjorde det så bra med Karmen og Jorunn. Karmen ble beste valp i fjor og i år ble hun 3. beste tispe og Jorunn ble 4 beste tispe.

Lille Ameliè til Kari gjorde det bra og Frans også. De fikk en super kritikk de og.

Turen tilbake til hytta ble lang, og vi skulle egentlig kjøre tilbake igjen på kvelden for å være med på et lite treff for eierne til våre buller, men det ble rett og slett for langt.

Men vi var så heldig at vi fikk være med til Kari på kvelden, og det ble en super kveld. Vi ble lenge sittende å skravle, om alt fra avl på hunder samenlignet med "avl" på mennsker, hundetolker og annet hyggelig.

Og etter nok en humpete biltur og en båttur i bekmørket kom vi oss tilbake på hytta, kun for å sove,stå opp igjen dagen etter, pakke sakene og reise på NKK.

NKK ble ingen suksess for Hansen Bullenes lille Viki, hun ble liker seg ikke i ringen, og klarte ikke å vise seg frem for dommeren. Hun fikk desverre blått p.g.a. dette:-( Men det er greit, hun skal få lov til å slippe dette utstilingsstyret.

Frans derimot viste seg i sitt ess og ble 2 beste i klassen sin og fikk en aldeles superkritikk. Gratulere så mye til Frans og Kari!!! Utstillingen endte med en tur på stranden hvor hundene fikk løpe fritt og leke, og bade.

Så snudde vi nesene hjemover igjen, Morten var trett etter turen og satt seg i baksetet: Han mumlet noe om at vi måtte følge gps'en slavisk og så sovnet han...zzzzzzz.....

Vi gjorde som vi fikk bekjed om, og oppover bar det, dette var fjellovergang nummer 1, det kom i allefall 2 til etter dette. Veiene var svingete og usedvanlig smale. Vi måtte stoppe når vi møtte biler, og man skulle ikke tro at det fantes så mange campingbiler på veiene i september... men det gjør det!!! For å gjøre en lang historie kort så brukte vi ca 10 timer til Oslo, og vi hadde enda 40 min til vi var hjemme. Da var vi slitne!!!

Men vi sitter tross alt igjen med gode minner og vi reiser nok nedover til neste år også:-)

Det kommer bilder etterhvert, men vi hadde bare med 1 kamera,så vi må vente på bilder:-)

Ingen kommentarer: